lördag 17 januari 2009

The Simpsons


TV-serien The Simpsons började visas på TV och håller fortfarande på. Säsong 20 är det som visas i USA. Här i Sverige visas säsong 18 på TV3 och säsong 14 på TV6.

Eftersom det är så många säsonger så är det nästan omöjligt att ha koll på vad man sett och inte. Tittar ibland då och då när det passar. Barnen tror att det är barnprogram eftersom det är tecknat, men jag håller inte riktigt med. Varje år vid Halloween brukar det bli speciella läskiga avsnitt som den dvd här bredvid.

"Simpsons bor i Springfield. Mamma Marge är den som håller familjen samman, bakar kakor och fixar sitt höga, blåa hår två gånger per dag. Pappa Homer gillar att dricka öl och titta på TV. Sonen Bart tycker om att åka skateboard och att reta sin syster Lisa. Bebisen Maggies liv är ganska spännande men mest stolt är hon över ett lyckat rymningsförsök från dagis. Storasyster Lisa är väluppfostrad, intelligent och en moralens väktare. Hon älskar att spela saxofon och att titta på tecknade serier på TV.

I Fox kritikerrosade tv-serie THE SIMPSONS gör familjemedlemmarna Homer, Marge, Bart, Lisa och Maggie traditionell komedi och familjeliv till ett. Serien formligen exploderade till att bli ett kulturellt fenomen 1990 och tidskriften TIME röstade fram THE SIMPSONS till 1900-talets bästa tv-serie. THE SIMPSONS är även omtalad för sina kända gäströster som t ex Michelle Pfeiffer, Mel Gibson, Elizabeth Taylor, Kim Basinger och Danny DeVito samt för att ha fått kända musikbidrag av bl a 'NSYNC, Britney Spears och Aerosmith. Den Emmy®-belönade tv-serien är fortfarande en av de mest sålda och visade, både på den amerikanska och den internationella marknaden. Med sin aldrig sinande attraktionskraft gör den succé på tv och når nu ut till en helt ny generation av fans.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar