söndag 25 januari 2009

Landet för länge sedan


1988 kom filmen Landet för länge sedan, regi av Don Bluth.

"Vi befinner oss i tidräkningens begynnelse, när jorden var ung och dinosaurierna levde här. En värld full av äventyr och fantasi, men också av faror och fientligheter. För den lille dinosaurien Lillefot - en av de sista i sitt slag - är det här en besvärlig tid. Men han söker sig enträget mot den stora dalen långt bortom bergen - ett grönskande paradis dit ondskan inte kan nå. På vägen lurar faror och onda dinosaurier men han möter också riktigt goda och glada vänner som gör honom sällskap på färden."

Filmen har fått väldigt många efterföljare, både filmer och en TV-serie. Dinosaurier är barnens favoriter och de leker ofta Lillefot och Cera med sina dinosaurier. Man märke helt klart att filmen inspirerar till lek. Vi har många av filmerna, men har många kvar att köpa. Passar på när vi är på till exempel Elgiganten eller liknande som ofta säljer dem.

Filmerna

1: Landet för länge sedan
2: Lillefot och äventyret i den förbjudna dalen
3: Jakten på det försvunna vattnet
4: Färden till dimmornas land
5: Den mystiska ön
6: Heligheten på Saurusberget
7: Jakten på himlastenen
8: När isen kom
9: Resan till det stora havet
10: Den stora utvandringen
11: Minisauriernas intåg
12: Flygarnas dag
13: Visdomens vänner

TV-serien

"Nya resor, nya vänner och massor av skratt och skoj att utforska! TV-succén från Cartoon Network kommer nu på DVD för första gången i Landet för längesedan - Fantastiska äventyr! Följ med Lillefot, Chomper, Cera, Ruby och alla dina andra favoritdinosaurier på nya, spännande äventyr när de utforskar underverken i Stora Dalen och hemligheterna på Den Mystiska Sidan!"


Landet för längesedan Vol 1 - På äventyr i det okända
Landet för längesedan Vol 2 - På roliga äventyr med goda vänner
Landet för längesedan Vol 3
Landet för längesedan Vol 4
Landet för längesedan Vol 5
Landet för längesedan Vol 6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar