måndag 5 januari 2009

CSI NY

"Mack Taylor och Stella Bonasera leder jakten på New Yorks grövsta brottslingar. I CSI: New York kämpar de dag som natt mot våldets värsta aktörer för att hinna ifatt rättvisan.

Hårdnackade, tuffa och orädda ger de sig in i en vardag som skuggas av svartsjukedramer, galenskap, vanvett och mord. Mack Taylor, en av världens bästa brottsplatsutredare, leder teamet på New York City Crime Lab. Hans utredningar bygger på Venezianos teori från kvantfysiken: att allt är sammanlänkat – det handlar bara om att se sambanden.

Det sammansvetsade teamet består i övrigt av den krävande Stella Bonasera, den otroligt dedikerade polissonen Joe Flack, Aiden Burn som är specialist på skelett- och ansiktsrekonstruktioner, Danny Messer som ibland kan byta från lagskrivare till lagbrytare och doktor Sheldon Hawkes, chefsobducenten som var färdig kirurg redan vid 24 års ålder.

Tillsammans delar de sin passion för sitt jobb i staden som aldrig sover. De tar sig an de fall som New York-polisen inte lyckas utreda, de använder sig av högteknologiska lösningar för "att skapa rättvisa och bekämpa kriminaliteten i en av USA's mest brottsbenägna städer."

Nu ikväll börjar CSI NY säsong 5 på femman. Serien, som började 2004, är en spin off av CSI (började 2000) som utspelar sig i Las Vegas. Finns även CSI Miami (började 2002). Favoriten är CSI följt av CSI NY. CSI Miami ser jag mest för att jag börjat och inte slutat än ;)

Brukar inte kolla på så mycket serier på TV, har så mycket annat att göra (laga mat, lägga barn, pyssla mm) utan gillar att titta på avsnitten i följd. Köpa serier på dvd tycker jag är väldigt prisvärt, det blir många timmar serie för inte så mycket pengar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar