onsdag 21 januari 2009

Buffy the Vampire Slayer - Säsong 1


En av mina favoritserier är Buffy the Vampire Slayer som gick 1997 - 2003. Första säsongen består bara av 12 avsnitt men de följande säsongerna (2 till 7) har 22 avsnitt. Säsong 8 ges nu ut som serietidning.

Handling i säsong 1

"Buffy Summers ska börja på en ny highschool och som alla tonåringar vill hon bara vara normal - träffa killar, ha kul med kompisar och hänga på stans köpcentrum. Men Buffy är inte som andra tjejer. Hon är Den Utvalda, en vampyr-jägare som har fått kraften att jaga och döda.

På sin första dag i den nya skolan träffar Buffy Xander, en klipsk och humoristisk ung man som försöker hjälpa henne till rätta i skolans bysantinska kultur. Hon möter Cordelia, den vackra, grymma och ytliga diktatorn för skolans mest exklusiva klick, och Willow, en blyg tjej som, likt Xander, inte tillhör innegänget. Bland skolbibliotekets hyllor har Buffy ett oroande möte med Giles, en medelålders bibliotekarie som verkar veta kusligt mycket om hennes hemliga talanger. Buffy inser snart att hon inte kan undkomma sitt öde - den nya skolan vimlar av blodsugare. Med hjälp av sina nyvunna vänner och beskyddad av mentorn Giles, axlar Buffy stolt vampyrjägarens mantel."

Man får veta att Mästaren ska ta sig upp och måste besegras, det är det som är den röda tråden i säsong 1. Annars så får man mest lära känna huvudpersonerna och vissa andra viktiga personer.

Xander: "We're right behind you, only further back."

Xander: "I laugh in the face of danger. Then I hide until it goes away."

Willow: "Oh, I, I need to sit down."
Buffy: "You are sitting down."
Willow: "Oh. Good for me."

Giles: "Buffy, when I said you could slay vampires, and have a social life, I didn't mean at the same time!"

Buffy: "Giles, to every generation is born one who must run the annual talentless show. You cannot escape your destiny."
Giles: "If you had any shred of decency, you would have participated, or at least helped."
Buffy: "Nah! I think I'll take on your traditional role, and watch."
Xander: "And mock."
Willow: "And laugh."

Citat från Buffy
Wikipedia om Buffy
(innehåller spoiler på alla säsonger)
Om Buffy på IMDB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar