onsdag 29 februari 2012

Död i Garnethill

Läste ut Död i Garnethill av Denise Mina igår då den skulle lämnas tillbaka till biblioteket idag. Det är författarens första bok som jag tänkt läsa länge men det har bara inte blivit av.

"Maureen O'Donnell har sannerligen haft sin beskärda del av problem - sexuella övergrepp, en tids vistelse på mentalsjukhus, ett jobb som är rena återvändsgränden och ett jobbigt förhållande som hon bestämt sig för att göra slut på. Men någon hinner före. En morgon då hon bakfull vacklar ut i vardagsrummet hittar hon sin gifte älskare fastbunden i en köksstol med halsen avskuren.

Polisen i Glasgow misstänker Maureen för mordet - och det gör även hennes familj. I panik börjar hon kartlägga den dödes sista dagar och kommer en fasansfull härva av lögner och våld på spåren. Då ytterligare ett lemlästat lik upphittas inser hon att hon måste hitta mördaren innan hon själv blir nästa offer...

En skrämmande thriller och en skakande skildring av tillvaron för de människor som befinner sig på samhällets skuggsida.

Död i Garnethill belönades med det prestigefyllda John Creasey Award - de brittiska deckarförfattarnas årliga pris till bästa debutroman i genren."

Spännande, läskigt och ibland obehaglig. Kunde dock inte låta bli att fnissa lite när en person köpte en gigantisk tv på 32 tum, det är helt klart ett tag sedan boken kom ut :) Finns ytterligare 2 böcker om Maureen O'Donnell. Ger mig av till biblioteket för att låna fortsättningen!
1 2 3 4 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar