lördag 4 februari 2012

Askungar

Har läst ut min första e-bok på mobilen; Askungar av Kristina Ohlsson. Jag lånade den på biblioteket och läste på appen Aldiko. Fungerade faktiskt väldigt bra!

Spännande bok som jag började läsa eftersom jag köpte hennes tredje bok, Änglavakter, och upptäckte att det fanns fler böcker i samma serie. Ville inte vänta på boken så jag testade e-bok istället för att beställa eller låna som vanlig bok på biblioteket.

"En liten flicka försvinner från ett x2000-tåg som just rullat in på Centralen i Stockholm. Flickans pappa blir snabbt misstänkt och alla resurser läggs på att lokalisera honom. I en annan del av Sverige lever en ung kvinna gömd, rädd för att en dag återfinnas av mannen som hon först trodde var den prins och befriare som hon sedan barnsben väntat på. Hon vet bättre än någon annan varför flickan är försvunnen, och än en gång förbereder hon sig för flykt.

Polisutredningen leds av den legendariske kommissarien Alex Recht. Vid hans sida finns den ivrige kriminalinspektören Peder Rydh. Och inte minst den civilanställda utredaren Fredrika Bergman, hon som skulle bli violinist men istället hamnade inom polisen och som tvingas kämpa i motvind när hon vill leda bort utredningen från det spår man först slagit in på. Samtidigt växer fallet och kantas av utstuderad ondska. Utredningsgruppen måste snabbt komma upp i gärningsmannens tempo innan ytterligare liv går förlorade. Hur mycket tid har de egentligen på sig innan han gör sitt nästa drag? Och vem är kvinnan som likt en skugga figurerar i utredningens utkant? Är det henne man måste finna för att få den sista pusselbiten att falla på plats?

Kristina Ohlsson, född 1979, arbetar som säkerhetspolitisk analytiker på Rikspolisstyrelsen och är utbildad statsvetare. Hon har tidigare skrivit facktexter om Mellanösternkonflikten och EU:s utrikespolitik samt jobbat på UD och Försvarshögskolan. Kristina Ohlsson kommer ursprungligen från Kristianstad men är numera bosatt i Stockholm. Askungar är hennes debutroman."

Lånar direkt den andra boken Tusenskönor som e-bok, snabbt så jag kan få läsa den tredje som ligger och väntar här på bordet.

1 2 3 4 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar