måndag 20 februari 2012

Änglavakter

Läste ut Änglavakter av Kristina Ohlsson för ett tag sedan. Denna bok köpte jag inbunden, men de andra i serien om Fredrika Bergman och hennes kollegor Alex Recht och Peder Rydh har jag läst som e-bok på telefonen.

Detta var den första boken jag började läsa av författaren, men slutade efter ett par kapitel då jag förstod att det fanns fler böcker i en serie. Läste snabbt de andra två och fortsatte sedan med denna.

Ibland irriterar jag mig på personer i boken som inte reagerar som de borde göra. Varför är de så dumma ibland? Man vet lite vad som kommer hända pga de infogade förhörsprotokollen i boken men hoppas ändå att det ska gå bra och att de ska göra vettiga beslut ;)

"En ung kvinna hittas styckad och begravd i ett skogsparti i Midsommarkransen utanför Stockholm. Hon identifieras som Rebecca Trolle, en student som varit försvunnen i två år.
Medan Alex Recht och hans utredningsgrupp försöker förstå varför Rebecca gick ett så våldsamt öde till mötes, görs fler fynd på brottsplatsen. Den rymmer hemligheter som visar sig vara flera decennier gamla. Någon har vid upprepade tillfällen återvänt till skogen för att dölja sina offer för omvärlden.
På ett ålderdomshem sitter en stum barnboksförfattarinna. Om och om igen dyker hennes namn upp i polisutredningen kring morden i Midsommarkransen, men hon sluter sig i sin tystnad.
Spåren leder till den mörkaste av sanningar och obönhörligen dras både Fredrika Bergman och Peder Rydh in i historien kring graven och den döda studenten. Fredrika ställs inför ett svårt dilemma när hennes älskade Spencers namn dyker upp i utredningen. Är det verkligen möjligt att han är en del av gåtans lösning? Och vilken roll spelar egentligen den stumma författarinnan?
Med en stark undergångston närmar sig utredningsgruppen fallets upplösning och till sist kvarstår bara en fråga att besvara: Vems tur är det att läggas i graven då mördaren återigen beger sig till Midsommarkransen?"

Har blivit lite snål med betygen tycker jag, lite trist. Ska nog försöka skärpa mig lite. Spännande och lättläst bok. Ser fram emot nästa bok som kommer nu i vår.

1 2 3 4 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar