lördag 28 april 2012

Tistelblomman

Läste ut Tistelblomman av Amanda Hellberg på påsklovet. Det är den tredje boken om Maja Grå. Har bara läst del två, Döden på en blek häst, och tyckte den var äldigt bra. Del ett, Styggelsen,är slut hos förlaget, men jag står i kö på den på biblioteket och hoppas kunna läsa den snart.

Det kanske inte passar så bra att läsa en bok om ett spökhus på skotska höglandet när man sitter i värmen i skuggan vid en pool, men den var läskig ändå. Fick rysningar och kände obehag trots att spöket bara var i en bok.

Boken är lättläst och jag läste ut den rekordsnabbt. Ser fram emot nästa bok om Maja Grå :)

"Modern spökhistoria i systrarna Brontës anda "Nej. Jag kan inte berätta om det där. Inte än. Jag är inte redo för allt det andra som skulle tränga fram då. Alla hans frågor som jag inte skulle kunna svara på. Skrämmande och omöjliga frågor om vem jag är. Vad jag är. Hur det kommer sig att jag kan se mer än andra."

Ända sedan hon var liten har Maja Grå varit annorlunda. Det är en hemlighet hon inte kan dela med Jack, mannen som hon älskar. Tillsammans har de flyttat till det skotska höglandet. Till Tistelblomman, ett ensligt beläget hus med en sällsam dragningskraft. De trivs i det gamla kråkslottet och njuter av sin förälskelse i den storslagna omgivningen.

Men i trakten viskas det om hemsökelser så fasansfulla att ingen i lokalbefolkningen vågar sätta sin fot på ägorna. Och snart förnimmer Maja en osalig närvaro i husets dunkla vrår. Samtidigt oroar hon sig för hur Jack skulle reagera om han visste att hon är klärvoajant och hur detta kan påverka deras framtid.

Allting kompliceras då Maja får ett sekretessbelagt erbjudande om ett jobb där hennes förmågor kan komma till användning vid brottsutredningar. Det känns som om hon ställs inför ett omöjligt vägval. När sedan Jack måste resa bort en tid blir Maja ensam med sina tvivel och hon tappar fokus på den gåta som det ödsliga huset ruvar på - något som visar sig vara ett dödligt misstag.

Tistelblomman är en blodisande och suggestiv spänningsroman, och den tredje fristående delen i den hyllade serien om Maja Grå"Betyg:
1 2 3 4 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar