måndag 16 april 2012

Flickan under jorden

Köpte Flickan under jorden av Elly Griffiths efter att ha läst om författaren på flera bokbloggar. Verkade vara lättläst och spännande, och det var precis vad det var.
 
"I sumpmarken utanför King"s Lynn i Norfolk hittar polisen människoben. Man misstänker att det är kvarlevorna efter Lucy Downey, en flicka som kidnappades för tio år sedan, och kallar in arkeologen och benexperten Ruth Galloway. Det kommer att förändra hennes liv för alltid.
Den överviktiga Ruth Galloway närmar sig fyrtio och har försonats med tanken på att hon kommer att vara singel resten av livet. Hon bor ensam med katterna och radion som enda sällskap och föreläser på universitetet. När Ruth undersöker benen visar det sig, till kriminalkommissarie Harry Nelsons besvikelse, att benen är mer än tusen år gamla.
Ända sedan Lucy kidnappades har Nelson fått mystiska brev som innehåller referenser till rituella offer. När ännu en flicka försvinner och Nelson får ett nytt brev ber han Ruth om hjälp med att tolka breven. Samtidigt som Nelson och Ruth närmar sig varandra visar det sig att Ruth svävar i livsfara för att hon hjälper polisen. Jakten på kidnapparen blir en kamp mot klockan för både den försvunna flickan och Ruth själv.
Elly Griffiths debut som kriminalförfattare är en spännande berättelse med huvudpersoner som stannar hos läsaren långt efter sista sidans slut. Flickan under jorden är den första boken i serien om den färgstarka Ruth Galloway."

Spännande och välskriven. Är sugen på fortsättningen som väntar i bokhyllan, och tredje kommer i pocket nu i april. Perfekt om det inte var för mitt köpförbud av böcker...

Betyg:
1 2 3 4 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar