lördag 28 april 2012

Fatta eld & Revolt

Hade med mig del 2 och 3 i Hungerspelstriologin på vår påsklovssemester.

Fatta eld

"En cynisk teve-värld där deltagarna tävlar med livet som insats. Detta kan vara verklighetens underhållning i framtiden...

Katniss trodde att en vinst i Hungerspelen var lika med framgång, lycka och berömmelse, men istället skulle det bara leda till fruktan och att hon blev ökänd. Huvudstaden är inte nöjd med henne. Hennes prestationer på arenan har gjutit mod i rebellstyrkorna - och i takt med att upproret växer sig starkare, ökar också riskerna för Katniss och de hon älskar - inklusive de två killar som slåss om hennes gunst. Varje val hon gör får ödesdigra konsekvenser. Och det är då huvudstaden blottar sin slutgiltiga fälla...

"Fatta eld" är den andra delen i den gastkaramande trilogin om "Hungerpelen".


Jag hade väldiga problem under läsningen. Eftersom Tomas inte lästa första boken var det ju totalt omöjligt att prata om det jag läste, och det ville jag ju göra då det var så spännande hela tiden! På baksidan stod det följande: "Segerturnén blir ett spel på liv och död, ända fram tills nästa Hungerspels lottning, då det mest osannolika inträffar." Jag gissade inte rätt på vad som skulle hända trots att jag gissade hela tiden. Sträckläste boken och fortsatte direkt med nästa.
 
Revolt
(Hoppar över en del av texten på baksidan då jag tycker att den avslöjar för mycket).

"...I de två första delarna av Hungerspelen vävde Suzanne Collins en otroligt tät intrig, nu kommer upplösningen. Hungerspelen har blivit en internationell försäljningssuccé världen över."

Sista delen i trilogin är lite mer splittrad än föregångarna. Katniss har svårt att komma över allt som har hänt och hantera allt som förväntas av henne. Boken är trots det väldigt spännande och utläst på rekordtid.

Efter böckerna är jag ännu mer sugen på att se filmen Hungerspelen som går på bio nu. Den släpps på dvd i juli och då lär jag köpa den direkt!

Betyg:
1 2 3 4 5

PS. På flyget hem satt en tjej och läste Fatta eld. Hon läste intensivt och när alla andra släkte lamporna och tittade ut när vi skulle landa så var hon nog den enda med tänd lampa som satt och läste. Så spännande kan en bok vara ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar