måndag 16 april 2012

Exil

Har läst ut Exil av Denise Mina, den andra boken i Garnethilltriologin om Maureen O'Donnell.

Boken börjar med ett mord, och naturligtvis blir Maureen inblandad. Det börjar med att hon ska ta reda på vad som hänt med en av kvinnorna från kvinnojouren där hon jobbar och det visar sig vara värre än vad hon trott från början.

"Inte nog med att Maureen O'Donnell blivit anklagad för mord, nu har dessutom fadern, som förgripit sig på henne under uppväxten, återvänt hem till Glasgow. Samtidigt har bästa väninnan Leslie blivit förälskad och tillbringar all sin tid med den nye pojkvännen.

När Ann Harris - klient på kvinnojouren där Maureen arbetar - plötsligt försvinner och hennes döda kropp en månad senare flyter upp på Themsens strand ser Maureen sin chans att fly hemstaden. Hon beger sig till London och hamnar där i en värld full av våld, svek och misstänksamhet. En efter en faller pusselbitarna på plats och Maureen börjar ana vad som egentligen hänt. Men tiden rinner iväg och hon måste få fram sanningen - till vilket pris som helst.

En stark berättelse kryddad med svart humor, av en av Storbritanniens mest intressanta, unga författare."

Hade tänkt börja på Varma kroppar efter den här, men nu är jag sugen på att läsa den sista boken i serien så jag får vet hur det går.

1 2 3 4 5Inga kommentarer:

Skicka en kommentar