lördag 26 juni 2010

Gruffalon

Barnen har två böcker om Gruffalon, och de är riktigt roliga att läsa. De ska passa för barn mellan 3-8 år.

Gruffalon:
"En bilderbok på vers om den smarta musen som överlistar alla djur i skogen. Musen hotar med den förskräckliga Gruffalon och skrämmer iväg de stora djuren. Men till sist dyker en Gruffalon upp! Med list lyckas musen lura även
den."

Det finns även en fortsättning Lill-Gruffalon där Gruffalons lilla barn undrar om verkligen det Gruffalon berättat om musen är sant.

Lill-Gruffalon:
"Äntligen är den här – uppföljaren till den otroligt populära boken om Gruffalon. Nu har Gruffalon ett barn som har vuxit upp med sagan om den Stora Stygga Musen. Och ett varningens ord om att aldrig gå in i den Djupa Mörka Skogen. Men en kväll när Gruffalon ligger och sover smyger Lill-Gruffalon ut för att leta reda på den där musen. Så förfärligt stor och stygg kan den väl ändå inte vara… Lill-Gruffalon är en spännande och fyndig fortsättning på sagan om den lilla, lilla musen som lyckades överlistade den stora, ruskiga Gruffalon. Julia Donaldson och Axel Scheffler i högform har lyckats göra en fantastisk uppföljare med den stora skogen klädd i vinterskrud."

Nu har den tydligen blivit film också. Undrar om den kommer till Sverige?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar