tisdag 3 februari 2009

For Better or for Worse

Jag har följt serien For Better or For Worse som Lynn Johnston började rita 1979 i många år, och har köpt alla album för att följa familjen Patterson. Ett tag fanns serien med i en svensk serietidning (minns inte vilken, Larson! kanske?) under namnet "I nöd och lust". Första albumet kom 1981 och sedan har serien samlats i drygt ett album om året, och nu den 17 mars så kommer det sista. Det står högst upp på önskelistan! Då kommer jag att ha 31 album hemma!!!

Man får följa familjen som består av mamma Ellie, pappa John och barnen Michael och Elizabeth. Styrkan i böckerna tycker jag är att barnen växer upp och föräldrarna blir äldre, de åldras i takt med serien går vidare. Den är rolig, tänkvärd, sorlig. Allt!

Barnen Michael och Elizabeth växer upp och träffar partners och bildar själva familjer. Man vill verkligen veta hur det går för alla. Verkligen en serie som jag kommer att sakna, familjen känns mer som vänner än som personer i en serie. Tur att man kan få sin dagliga Strip Fix på FBorFW hemsidan. Nu när Lynn Johnston slutat med berättelsen har hon gått tillbaka i tiden och fyller ut och berättar lite mer. Härligt att det inte är helt slut än!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar