fredag 28 december 2012

Miss Peregrine's Home For Peculiar Children


Läste ut boken med den spännande framsidan av Ransom Riggs idag, Miss Peregrine's Home For Peculiar Children. Den består av flera gamla foton som bygger upp berättelsen.

Spännande idé att skriva en bok efter gamla foton. Vet inte om berättelsen håller hela vägen. Början var väldigt lovande men på slutet ville jag snabbläsa för att få veta vad som hände. Det finns fortfarande frågor jag vill ha svar på, undrar om det blir en fortsättning? Den kom på svenska nu i augusti med titeln "Miss Peregrines hem för besynnerliga barn".

Betyg:
1 2 3 4 5

"En ödslig ö. Ett övergivet barnhem. Och en samling märkliga fotografier. Sextonårige Jacob tror inte längre på de historier hans farfar brukade berätta för honom.
Skrönorna om barnen med märkliga förmågor är bedrägliga minnen från hans farfars barndom, och samlingen med sepiatonade fotografier är såklart bara ett av farfars alla påhitt. Men omständigheterna kring farfaderns död tar Jacob till en avlägsen ö utanför Wales kust och till de fallfärdiga ruinerna av Miss Peregrines hem för underliga barn.
Bland dess övergivna rum och ekande korridorer kan Jacob inte motstå en djupdykning i sin farfars förflutna och snart inser han att barnen i huset kan ha funnits i verkligheten. Att de måste ha varit mer än bara märkliga - kanske till och med farliga - och att de inte skeppades iväg till en enslig ö helt utan anledning. Men framförallt står det klart: De underliga barnen kan fortfarande vara vid liv.
De femtiotalet högst egendomliga vintagefotografier som finns insprängda i texten ger en extra kuslig dimension till berättelsen och gör Miss Peregrines hem för besynnerliga barn till en nervkittlande skräcksaga som kryper in under skinnet och stannar där - länge."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar