fredag 28 december 2012

Battle Royale

Läste på många bloggar att den japanska filmen Battle Royale (Batoru rowaiaru) från 2000 var precis som Hungerspelen och att Suzanne Collins hade snott sin idé därifrån. Köpte filmen på cdon och tittade på den.

Vilken värdelös film! Väldigt våldsam och helt utan anledning. Handlingen är inte logisk för fem öre. De låter en hel klass döda varandra, lite som Hungerspelen, ok. Men ungdomarna i klassen känner inte till något om varför. Resten av världen verkar inte heller känna till något. Så vad är det för mening i att döda en hel klass om inte någon vet om det? Kan ju inte vara avskräckande för ungdomarna eftersom de inte fattade vad det handlade om alls. Värdelöst skräp som jag inte skulle rekommendera någon att se alls.

Betyg:
0 1 2 3 4 5

Böckerna om Hungerspelen har en genomtänkt historia, Hungerspelen är till för en anledning och alla känner till dem.

Har också filmen The Running man från 1987 att se på efter Stephen Kings bok Maratonmarschen (såg filmen för länge sedan men har glömt mycket). Det är lite mer likt tänkte jag när jag läste Hungerspelen. Fast i boken så är det unga killar som tävlar mot varandra så jag borde antagligen läsa boken också. Återkommer i den frågan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar