fredag 28 december 2012

Amerikanska gudar

Ozzy undrar om boken är bra.
Lånade Amerikanska gudar av Neil Gaiman från 2001 på biblioteket. Har lånat om den två gånger men är nu klar med den. En bra bok men lite för tjock för att ha med den på pendeltåget varje dag, därav den långa lästiden. Har läst andra böcker samtidigt också.

Tycker om sättet som Neil Gaiman skriver på. Ibland känns boken lite lång och jag undrar vart allt är på väg, men det är ändå så att jag vill fortsätta läsa. Tycker om hans ide om alla gudar och hur de hamnat i USA.

Betyg:
1 2 3 4 5

"Efter tre år i fängelse har Shadow bara ett mål i sikte - att återvända hem och aldrig mer hamna i trubbel. Men strax före frigivningen händer något som ändrar allt. När Shadows fru omkommer i en bilolycka rasar alla goda föresatser. Plötsligt har han inget mer att förlora, han skulle kunna nappa på vilket vansinnigt förslag som helst...
På planet hem till begravningen får Shadow sällskap av en märklig person. Mr Wednesday är både obehaglig och karismatisk, och han känner till mer om Shadow än vad som egentligen är möjligt. Innan Shadow vet ordet av har han övertalats att börja arbeta åt sin oroväckande medpassagerare.
Tillsammans med mr Wednesday beger sig Shadow på en långt ifrån riskfri odyssé genom USA. Det blir en sällsam resa genom tid och rum, fylld med hisnande upplevelser och överraskande möten. Men vem är mr Wednesday och varför har han lejt Shadow? När arbetsgivaren avslöjar sin sanna natur och sitt syfte blir Shadow av någon anledning inte alls förvånad...
Det blåser upp till storm. Ett oväder nalkas över den amerikanska kontinenten, obevekligt och ödesdigert. Gudarna förbereder sin sista uppgörelse..."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar