fredag 28 december 2012

Den magiska kappan

Josefin fick boken Den magiska kappan av Katarina Genari julklapp. Hon tyckte så mycket om den att hon tyckte jag skulle läsa den ocskå.

Det var en bra bok som jag kommer att tipsa andra om som har barn i samma ålder som Josefin, 10 år. Den påminner en hel del om Agnes Cecilia tyckte jag, fast den är mycket kortare och passar lite yngre läsare. Josefin gick direkt efter till bokhyllan och plockade fram Agnes Cecilia och började titta på den. Får se om hon läser den nu eller om hon väntar. Det är många julklappsböcker kvar :)


Josefins betyg:
1 2 3 4 5 

"Kan saker ha en själ?

På sin 11-årsdag får Livia den finaste röda kappa hon kan tänka sig. Att den är begagnad syns knappt. Men vem kan ha ägt kappan före henne? Tanken släpper inte taget. Mystiskt spännande, tät och suggestiv barnroman i bästa Maria Gripe-stil av kritikerrosade Katarina Genar.

Livia kan inte skiljas från sin nya kappa. Så fort hon tar den på sig känner hon att det är något speciellt med den, så i dag har hon den även i skolan trots att den nästan är för fin. Det är ju ändå hennes födelsedag! Och hon bara måste visa den för sin kompis Klara. Men Klara tycker att kappan är stickig och obehaglig.
Livia blir ledsen - sedan Klara flyttade är allt så annorlunda mellan dem. Förut, när de bodde grannar, var de bästisar och tyckte alltid lika. Men nu ses de nästan bara i skolan.

På vägen hem känner Livia sig ensam och utan att hon riktigt vet hur det går till tar hon en ny väg, över kyrkogården. Plötsligt står hon framför en liten grå gravsten. Den tillhör Elin. Elin som blev 11 år."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar