torsdag 10 maj 2012

Mer än ögat ser

Läste ut Mer än ögat ser av Melissa Marr idag.

Inte så imponerad. Var lite tveksam efter de första sidorna men fortsatte trots det för att jag var nyfiken på berättelsen.Mer kommer imorgon, nu är det sängen som lockar :)

2012-05-12: Nu kommer resten :)
Boken handlar om Aislinn som kan se alver och oknytt. Det är inte alver som i Sagan om ringen utan mer som i Spiderwick. De är vackra men kan vara elaka. Hon har sedan hon var liten lärt sig hur hon ska göra för att de inte ska veta att hon ser dem. Men nu så är en av dem intresserad av henne och tar mänsklig form och vill att Aislinn ska välja honom.

Vet inte om det var översättningen eller författarens språk som jag störde mig på, men det kändes som lite väl enkelt och barnsligt skrivet ibland. När det skulle kunna vara riktigt spännande så tar författaren och klarar av det bara på en mening eller två och det är över väldigt fort.

Kommer inte att läsa fortsättningen, ska finnas fyra böcker till i serien, och det känns lite väl mycket just nu. Om jag inte råkar läsa någon recension som säger att de är mycket bättre än den första boken. Det höga betyget blir det enbart för att själva historien är ok men det kunde varit mycket bättre.

Betyg:
1 2 3 4 5
 
"En modern saga

Aislinn lever i två världar, den verkliga och den osynliga. Hon uppvaktas av två unga män. Den ene är av kött och blod, den andre är en underskön sommarkung som vill se henne som sin brud. Hon måste bara välja

Aislinn är sjutton år och en till synes helt vanlig tjej. Men hon är ganska ensam, dock har hon världens bästa killkompis, Seth. Han är en piercad och tatuerad outsider som de flesta tjejer brukar falla för. Alla utom Aislinn, för skulle de gå över gränsen skulle det nog innebära slutet på deras ovärderliga vänskap.

Men Aislinn är allt annat än vanlig hon ser mer än andra. Precis som sin mor och mormor är hon synsk och kan se de osynliga. En gåva som hon helst skulle slippa. För de osynligas värld är både vackrare och grymmare än något öga skådat.

Nu hemsöker de henne. Uppvaktar henne. Men vad är det egentligen de vill henne?

starka huvudpersoner, en spännande intrig och lagom dos sexuell laddning."


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar