söndag 27 maj 2012

Janusstenen

På påsklovet hann jag också med att läsa ut Janusstenen av Elly Griffiths. Det är den andra boken om Ruth Galloway och Harry Nelson.

Efter händelserna i första boken då Ruth blev gravid vet hon inte riktigt hur hon ska berätta det för den blivande fadern, om hon ska det. Han är ju gift och kommer inte att lämna sin fru. Ruth hjälper polisen med ett fall som sätter henne och hennes ofödda barn i fara.

 Betyg:
1 2 3 4 5

Del 3, Huset vid havets slut, har precis kommit ut i pocket och den ligger på min läsalista :) Del 4, Känslan av död, finns bara som inbunden så den väntar jag ett tag med.


"Vid en utgrävning i Norfolk hittas ett skelett, till synes begravt under en vägg. Ruth Galloway kallas till platsen som arkeologisk expert. En av hennes första teorier är: ett offer till guden Janus. Under romartiden var det nämligen under just väggar och dörrar som man begravde offren till denne gud.

Inom kort kallas Ruth även till en byggarbetsplats i Norwich. Ännu ett skelett har dykt upp, men denna gång verkar det ha tillhört ett barn. Även detta skelett återfinns under en husvägg, men det är inte det mest makabra. Skelettet saknar nämligen huvud. 

På byggarbetsplatsen visar det sig att det tidigare har funnits ett barnhem där, drivet av den katolska kyrkan. Men varför verkar den nuvarande ägaren så stressad av att man har hittat mänskliga kvarlevor och varför denna koppling till romersk mytologi? 

Till råga på allt har Ruth Galloway blivit gravid, och kriminalkommissarie Harry Nelson är den lycklige fadern. Nelson som har fru och barn där hemma. Dessutom verkar någon försöka skrämma Ruth från att fortsätta arbetet med utgrävningarna. Någon vill att hon ska lägga av. Men vem?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar