torsdag 11 juni 2009

Tidsresenärens hustru

Jag har läst ut boken Tidsresenärens hustru av Audrey Niffenegger.

"Henry är en stilig, bohemisk bibliotekarie som älskar punkmusik. Clare är konstnär med en passion för storslagna pappersskulpturer och thaimat.

De möts för första gången när Clare är 6 år och Henry är 36 och gifter sig när Clare är 22 år och Henry 30. Det låter otroligt, men är sant. Henry lider nämligen av en genetisk åkomma som får honom att ofrivilligt resa i tiden. Plötsligt ställer hans genetiska klocka om sig och han kastas framåt eller bakåt i tiden. Och Clare kan inget annat än att vänta på hans återkomst.

Henrys tidsresor är en hemlighet som svetsar samman de älskande trots alla smärtsamma avsked. Kampen mot Henrys sjukdom blir en kamp för att hålla fast tiden, livet självt. Tidsresenärens hustru formar sig till en berättelse om ögonblickets skönhet såväl som dess skörhet. Det är en historia om separation och saknad, men också om en närvaro så stark att den spränger alla gränser.

Audrey Niffenegger är bildkonstnär och undervisar i bokkonst vid College Chicago Center i USA. Hennes debutroman Tidsresenärens hustru har uppmärksammats stort världen över. Boken är såld till 25 länder och den har veckovis legat på bestsellerlistor i USA, Storbritannien och Tyskland
."

Boken börjar med att Clare är 6 år och träffar Henry som är 36 år. De gifter sig sedan när Clare är 22 och Henry 30. Redan där så var jag fast i boken, ville veta hur det går. Boken följer Clare från att hon är liten och hon träffar Henry, när Henry träffar henne första gången har hon kännt honom i flera år. En bra och spännande bok.

Läste nyss på imdb att den ska komma som film i höst. Är nyfiken på den och kommer nog att se den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar