söndag 14 juni 2009

Sjätte sinnet

Igår kväll så vi om M. Night Shyamalams Sjätte Sinnet från 1999. Den är så bra, och första gången man sett den vill man direkt se om den för att se om slutet verkligen stämmer ;)

. Köp den på www.discshop.se idag!"Barnpsykologen Dr. Malcolm Crowe (Bruce Willis) är en man som är besatt av att hjälpa utsatta och plågade barn. Han arbetar så hårt att hans hustru Anna (Olivia Williams) kommer i andra hand. Dr. Crowe har blivit hyllad för sitt arbete, men han är inte felfri. Han har gjort en felbedömning som får fruktansvärda konsekvenser. Därför gör han nu allt för att lyckas med sitt senaste fall, åttaårige Cole Sear (Haley Joel Osment).

Cole tycks ha ett sjätte sinne som ger honom förmågan att se och kommunicera med de döda. För Cole är detta oerhört plågsamt, eftersom han inte förstår varför de döda söker upp honom. Cole vågar heller inte berätta för någon om sin skrämmande förmåga. Sakta lär Dr. Crowe och Cole känna varandra. De blir vänner och psykologen utforskar och försöker hitta förklaringen till Coles märkliga krafter. Resultatet blir minst sagt överraskande, både för Dr. Crowe och hans patient…"

Inte lika spännande nu när vi ser om den, men ändå väldigt bra. Filmen som gjorde M. Night Shyamalam känd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar