lördag 28 mars 2009

Så länge vi båda andas


I veckan läste jag ut "Så länge vi båda andas" av Stephenie Meyer. I början gick det lite långsamt, men när jag kom till de kapitel i boken när Jacob är första person så började det ta fart. Jag kunde inte sluta läsa!

Att vara oåterkalleligt förälskad i en vampyr är som en underbar fantasi och en mardrömsliknande verklighet.

Den hett efterlängtade avslutningen på Bellas och Edwards omöjliga kärlekshistoria avslöjar hemligheter och mysterier i denna romantiska saga som har förtrollat miljontals läsare världen över.

Bella slits mellan sin intensiva passion för Edward och en djup vänskap med Jacob. Året som gått har varit minst sagt omtumlande och fullt av längtan, saknad och förtvivlan. Valet att ansluta till en mörk och förförisk värld av odödlighet eller att fortsätta ett mänskligt liv har blivit den tunna tråd som vampyrernas och varulvarnas öde hänger på.

Bellas val sätter igång en kedja av händelser som kommer att få oanade och förödande konsekvenser för alla inblandade.


Bella vill bli vampyr och få vara med Edward för alltid. För att han ska gå med på att göra Bella till vampyr så måste de gifta sig först och Alice planerar och fixar för fullt så Bella knappt hänger med. Men så händer något som ingen räknat med, och Bellas liv är i fara igen.

Bella har mognat mer sedan de andra böckerna tycker jag. Hon känns inte lika barnslig som i första boken där det var (lite väl) mycket om "hans vackra ansikte". Det blev sträckläsning till slutet och spännande in i det sista. Undrar om serien verkligen är slut nu, det skulle kunna komma en bok till tycker jag ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar