fredag 6 mars 2009

Gå på bio? Varför?


Varför går man på bio? Förr så gick Tomas och jag ofta på bio, men nu känns det inte riktigt som ett alternativ. Det kostar för mycket, 110:- för en ny storfilm är ju heltokigt!

Nu kostar det tex 95:- att se Taken. Går man två personer blir det 190:-. Om man köper en importerad dvd för 249:- blir det 60:- mer än att gå på bio, men man kan se den hur många gånger man vill och dessutom innan den har kommit på bio i Sverige.

Ett annat exempel. Vi tänkte se en film med barnen på bio oktober 2007. Elias den lilla räddningsbåten gick i filmen Elias och Kungaskeppet och verkade lagom. Det kostade 80:- per person, så för 2 barn och 2 vuxna hade det blivit 320:-!!! En dvd nu idag kostar nu 89:- på cdon.com. Barnen vill ju se filmer flera gånger, så hur kan man betala så mycket för att se film bara _en_ gång?

Så tror filmindustrin att det beror på att folk laddar ner. Jag tror att det är för att det är för dyrt jämfört med att köpa filmerna helt enkelt. Om det var billigare skulle det säkert bli fler som gick på bio och de skulle få in mer pengar. Samma sak med CD-skivor, men det orkar jag inte ta just nu ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar