lördag 25 juni 2011

Ocarina of time 3D

Köpte naturligtvis Ocarina of time när spelet kom till Nintendo 3DS nu den 17 juni. Gillade verkligen spelet när det kom till N64 och har även spelat det på GameCube (skivan fungerar också på Wii).

Nu är det ett litet format som på sätt och vis gör det enklare att spela. Barnen framför allt gillar att spela DS där man inte behöver koppla in spelet till TVn och kan starta och sluta smidigt.

Själva spelet är väldigt likt originalet. Man styr inte med stylus utan med den lilla runda styrknappen. 3D-funktionen klarar jag mig utan, får bara huvudvärk av den, men det är så snyggt ändå.

Det är verkligen smidigt att ha menyn på nedre pekskärmen hela tiden, det är mycket mer plats för spelet på den övre skärmen när man inte måste ha alla knappar där. Se på jämförelsen här under på Dodongo tex:

Dodongo är mycket snyggare i 3DS än i N64, och man slipper alla knappar och hjärtan samt att se hur mycket rupes man har.

En nyhet är Shiekah Stones som ger ledtrådar i form av små filmer. Är lite nyfiken på om det finns fler skilnader, och kanske kommer jag att märka det när spelet skrider framåt (jag är just nu i magen på Jabu-Jabu).

Verkligen ett favoritspel som klarat av att överföras till mindre format. Spelet har till och med blivit snyggare! Hoppas på att fler Zeldaspel blir överförda på detta sätt till 3DS så de som missat dem på gamla konsoler också kan njuta av dem :)

1 2 3 4 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar