lördag 11 juni 2011

Cirkeln

Har läst ut boken ungdomsboken Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren för ett tag sedan. Läste om boken på flera bokbloggar och blev sugen på den, trots att det är en ungdomsbok. Man behöver inte vara tonåring för att läsa ungdomsböcker, bara minnas hur det var :) En väldigt snygg reklamfilm kom ett tag innan boken kom ut och gjorde att förväntningarna växte.

"Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett självmord. Alla utom de som vet sanningen.
En natt då månen färgats mystiskt röd förs sex tonårstjejer till den nedlagda folkparken. De har inget gemensamt. De vet inte hur de kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva."

Boken var bra och spännande, påminner lite om Buffy och kampen mot ondskan. Det ska komma två delar till som säkert kan bli bra. Kommer att läsa fortsättningen "Eld" när den kommer i mars/april 2012.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar