lördag 11 juni 2011

The Distant hours

Har äntligen läst ut The Distant Hours av Kate Morton som jag fick i julklapp. Det största problemet med boken har varit att den var inbunden och väldigt tung. Är inte så lätt att släpa med en så tung bok på pendeltåget trots att jag hade önskat det.

"Engelsk slottsromantik och mystiska gåtor

Edie Burchill och hennes mamma har aldrig stått varandra nära, men ett gammalt brev som varit på villovägar sedan andra världskriget dyker plötsligt upp och väcker starka känslor till liv. Edie får veta att mamman som trettonåring skickades från London till ett slott på landsbygden som krigsbarn. Men vad hände där? Edies nyfikenhet är väckt och eftersom hennes mamma sluter sig som en mussla beger hon sig till det mystiska Milderhurst Castle för att hitta lösningen på sin mors gåta.

På slottet öppnade sig en ny värld för flickan från London, fylld av litteratur och fantasi. Familjen som bodde där bestod av yngsta dottern Juniper, tvillingarna Persephone och Seraphina samt fadern Raymond Blythe, författare till gotiska romaner. De excentriska systrarna visar sig bo kvar än idag och Edie får kontakt med de gamla damerna. Juniper har inte varit sig lik sedan hon övergavs av sin fästman i ungdomen och tvillingarna har skött henne under större delen av sina liv, innanför slottets isolerande murar.

Edie börjar förstå vad hennes mamma var med om för så länge sedan, men andra hemligheter finns också gömda på slottet och pockar på hennes uppmärksamhet. Sanningen om vad som egentligen hände i det förflutna har väntat länge nog på att någon ska gräva fram den.

I det förflutna är en oavbrutet spännande och gripande roman kryddad med gåtor, familjehemligheter, passion och tragiska öden."

Finns på svenska nu med titeln "I det förflutna" (men hemsk omslag, gillar det engelska mycket bättre!).

Boken var bra och inte jobbig att läsa eller långtråkig trots alla sidor, men på ett annat sätt lite lång. Inte fullt så bra som "Den glömda trädgården" som är min favorit av författaren. Kanske var det för att den var så tjock och jag inte läste den så ofta som gjorde att den var svårt att komma in i boken?

1 2 3 4 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar