tisdag 15 februari 2011

Lånat böcker

Lånade lite böcker på biblioteket igår. Josefin var den som ville dit eftersom hon läste ut den bok hon lånat för en vecka sedan. Hon lånade 4 st böcker om ponnyn Sigge i serien Bus Brobyungarnas Shettisar av Lin Hallberg. Idag på skolan (skolan var stängd, studiedag, och bara fritids var öppet) så läste hon ut boken. Tur att hon har 3 kvar, för annars skulle vi få gå förbi biblioteket varje dag.

Jonatan lånade en bok om en tjej som hade en dinosaurie som var med henne på dagis och gjorde alla dumma saker som de andra trodde hon gjorde. Han har också en bok om Dinosaurier och en om månen hemma som vi lånat tidigare.

Jag lånade en bok på kortlån, bara en vecka. Får se om jag hinner läsa ut den. Blå gryning av Ann Cleeves, den fjärde boken om polisen Jimmy Perez på Shetlandsöarna. I denna boken är det höst (hade nog gillat en bok om våren bättre nu när jag är så trött på vintern).

"Havet stormar bland klipporna på Fair Isle, den minsta av Shetlandsöarna. Polisen Jimmy Perez har precis återvänt hem med sin fästmö, som ska presenteras för föräldrarna.

När en kvinna hittas mördad i ett fågelobservatorium, med håret fullt av fjädrar, reagerar öborna med rädsla och ilska. Vid första anblicken verkar ett klassiskt kärleksdrama ligga bakom mordet, men snart inträffar ett till brott.

De tilltagande höststormarna isolerar öborna från omvärlden, och utan hjälp från fastlandet måste Jimmy arbeta snabbt. En mördare finns mitt bland dem som kan slå till när som helst. "

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar