söndag 20 februari 2011

Blå gryning

Blå gryning av Ann Cleeves är den sista, fristående delen i Shetlandskvartetten. Böckerna utspelar sig vid olika årstider och nu har vi kommit till hösten.

"Det stormar bland klipporna på Fair Isle, en liten isolerad Shetlandsö. Polisen Jimmy Perez har precis återvänt hem för att presentera sin nya fästmö för föräldrarna, och trots att öborna är välkomnande finns en misstänksamhet mot främlingar. När chefen för Fair Isles fågelobservatorium hittas knivmördad på sitt kontor, med håret fullt av fjädrar, reagerar öborna med rädsla och ilska. Vid första anblicken verkar ett klassiskt kärleksdrama ligga bakom mordet. Men Jimmy upptäcker snart att det är ett kallblodigt mord som har begåtts. De tilltagande höststormarna isolerar ön och öborna från omvärlden, och helt utan hjälp från fastlandet vet Jimmy att han måste arbeta snabbt. Öborna är instängda och på helspänn, och en av dem är en mördare som kan slå till när som helst ?"

Känns som om serien är avslutad nu. Lånade boken på biblioteket på kortlån på en vecka så jag läste mest på lördagen och söndagen. Det gick lite för fort ibland, skulle tyckt bättre om att ha mer tid mellan läsningarna, känns lagom att läsa på pendeltåget så det blir lite varje dag. Gillar sättet Ann Cleeves skriver på så jag kommer att vara nyfiken om hon kommer ut med fler böcker. Betyget blir dock en trea, mest pga slutet.

1 2 3 4 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar