söndag 20 februari 2011

Glee

Har sett första säsongen av Glee från 2009.

"McKinley High är som vilken amerikansk high school som helst. Hejaklacksledarna och fotbollsspelarna är närmast kungligheter och de få tappra själarna i skolans kör anses vara nördar - och behandlas därefter.

Det vill den optimistiska spanskläraren Will Schuester (Matthew Morrison) ändra på. Trots att de flesta tycker att han är smått galen har han beslutat sig för att ta över som körledare och visa skolan, och världen, de sjungande ungdomarnas stjärnpotential.

Den från början befintliga kören består av Kurt (Chris Colfer), en kille med både röst och modekänsla, Mercedes (Amber Riley), en Beyoncé-wannabe och körens egen diva, Artie (Kevin McHale) en nördig men talangfull gitarrist, Tina (Jenna Ushkowitz) en Avril Lavigne-punkare med blåa slingor i håret, och Rachel (Lea Michele), en riktig talang som är övertygad om att hon är ämnad för stordåd. När Will sedan av misstag råkar höra Finn (Cory Monteith), en av skolans mest populära och tvålfagra fotbollsspelare, sjunga i duschen värvar han honom till kören i förhoppningen om att fler studenter ska följa i hans fotspår."

En lite småtrevlig serie om man bortser från att skådespelarna är ganska många år äldre än de 16 som de ska föreställa och inte heller har något emot att de inte riktigt pratar och tänker som man förväntar sig att 16-åringar ska göra. Mycket musik som kan vara bra men ibland lite långtråkig om man inte gillar låtarna.
Kommer att fortsätta att se på säsong 2 i alla fall, kan ju alltid surfa samtidigt som jag tittar om det blir tråkigt..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar