måndag 17 augusti 2009

Vinterdöd

Läste ut Vinterdöd av Rennie Airth igår kväll. Det är tredje och avslutande boken i triologin om John Madden. Den första boken var Mörkrets flod och den andra Blodröd våg. Tycker nog bäst om den första boken, men minns knappt den andra. Tyckte den här var bra, synd att det är slut på serien nu. Den här boken utspelar 1944. Det hoppar ca 10 år i varje bok (första 1921 och andra 1932).

"London, november 1944. Den vinterkalla staden är mörklagd på grund av kriget.
En ung polsk flicka hittas brutalt mördad. Polisens resurser är begränsade i ett London som får ta emot flyktingar från stora delar av ett krigshärjat Europa, och frågan de handfallna poliserna ställer sig är: Vem skulle vilja mörda en flykting?

Det visar sig att den unga flickan arbetade på den pensionerade kriminalkommissarien John Maddens gård och han dras in i utredningen. Tyngd av samvetskval bestämmer han sig för att hjälpa sina gamla kollegor vid Scotland Yard, Angus Sinclair och Billy Styles, att lösa fallet. Snart inser man att mordet har sin lösning i händelser som inträffade för flera år sedan och att mördaren kommer att slå till igen. Kan Madden stoppa honom i tid?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar