söndag 2 augusti 2009

Titanic

Var och såg på utställningen om Titanic idag. Utställningen kunde ha visat lite mer tycker jag, men den var väl ok. Man fick både Vasa och Titanic för 200:- (behöver inte gå samma dag) och på Titanic-biljetten kommer man in på Sjöhistoriska museet året ut. Sjöhistoriska har stängt till den 20/8 för renovering, men efter det så blir det nog ett besök.

Efter detta så avslutade vi dagen med att se filmen Titanic från 1997.

"Inget i hela världen kan konkurrera med Titanics episka skådespel och hisnande storslagenhet. Som vinnare av elva Oscar, inklusive Bästa Film, seglade denna enorma kärlekshistoria in i hjärtat på biobesökare över hela världen, för att slutligen visa sig bli den mest populära spelfilmen någonsin.

Den internationella storstjärnan Leonardo DiCaprio och den Oscarnominerade Kate Winslet lyser upp filmduken som Jack och Rose, de unga älskande som är åtskilda av samhällsklasserna men ändå förutbestämda att finna varandra på det "osänkbara" R.M.S. Titanics jungfruresa.

Men när det dödsdömda lyxkryssningsfartyget kolliderar med ett isberg i den kalla Nordatlanten, blir deras passionerade kärleksaffär en nervpirrande kamp för att överleva."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar