onsdag 11 juli 2012

Fyrmästarens dotter

När jag gick på semester gick jag förbi bokskåpet på jobbet där man kan byta lästa böcker och plockade på mig Fyrmästarens dotter av Ann Rosman från 2009.

Boken utspelar sig i Marstrand där Göteborgspolisen Karin Adler får ett mordfall att ta hand om. Gamla, gömda, hemligheter kommer fram och det kan bli farligt för flera av de inblandade. En lättläst spännande bok som passar perfekt att läsa när man har semester. Spännande och intressant trots alla båtar som jag inte kan något om alls.  Blir sugen på att läsa fortsättningen Finns tre böcker till i serien:

Del 2: Själakistan (2010)
Del 3: Porto Francos väktare (2011)
Del 4: Mercurium (2012)
 
Betyg:
1 2 3 4 5


"På den lilla ön Hamneskär utanför Marstrand pågår ett intensivt arbete med att ställa i ordning den nya turist- och konferensanläggningen. Bostäderna för den tidigare fyrpersonalen på ön ska rustas upp och den renoverade krinolinfyren Pater Noster från 1868 ska återbördas till sin ursprungliga plats. Det är april och invigningen närmar sig.
Två polska murare håller på att reparera den inre väggen i fyrmästarbostadens matkällare när de får en mycket obehaglig överraskning. Väggen ger plötsligt vika och i utrymmet bakom vilar kvarlevorna av en man. Kroppen är välbevarad men har av allt att döma legat där länge.
Karin Adler, vid kriminalpolisen i Göteborg, får hand om utredningen. Till en början har man inte mycket att gå efter bara en förteckning över försvunna personer och en vigselring. Det blir inte heller bättre av att Karins förhållande med sambon Göran är på upphällningen och att relationen till den fyrkantige kollegan Folke närmar sig kokpunkten. Allt medan mystiken kring den döde mannen tätnar. Vem är han? Och varför har han blivit inmurad?
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar