måndag 11 juni 2012

A Room Full of Bones

Läste ut A Room Full of Bones av Elly Griffiths idag. Det är fjärde boken om  doktor Ruth Galloway och kommissarie Nelson. Boken heter Känslan av död på svenska.

Det har hänt en del sedan senaste boken. Ruth jobbar och har dåligt samvete för at hon inte är så mycket med dottern Kate. Kate växer och ska fylla ett år. Ruth blir dock den som hittar intendenten död på museet där hon ska närvara då en kista med kvarlevor efter en biskop ska öppnas.

Trots en tung inbunden bok släpade jag med den på tåget. Ville nästan inte komma hem, det var ju så spännande att jag ville fortsätta läsa. Fick gå av tåget i hast med kassar och bok. Bra betyg om den är så spännande att man nästan glömmer gå av tåget ;)

Betyg:
1 2 3 4 5

"Det är halloweenkväll i Norfolk. På Smiths museum förbereder man ett ovanligt evenemang. Inför en handfull speciellt utvalda gäster ska en medeltida kista öppnas. Den väntas innehålla kvarlevorna av en biskop som levde på 1300-talet.

Arkeolog Ruth Galloway kommer i god tid för att övervaka öppnandet. Men museet verkar märkligt tomt och tyst. Efter en stund hittar hon intendenten livlös bredvid kistan, mördad, blödande från näsa och mun. Ett fönster står öppet och en död orm ligger inglasad i ett hörn av rummet.

Kommissarie Nelson får hand om fallet. Det framkommer att intendenten nyligen mottagit hotbrev från en grupp aktivister som vill att museets samling med aboriginska kranier ska återlämnas. Men är detta verkligen motivet? Museet ägs av lord Smith och vid besöket på familjen Smiths lantegendom inträffar det mystiska saker, döda ormar påträffas på märkliga ställen och Nelsons misstänksamhet ökar."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar