söndag 17 juni 2012

Hundstjärnan

Lånade hundstjärnan av Diana Wynne Jones på biblioteket. Läste den för många år sedan på engelska och flera gånger när jag var ca 12 år och läste allt på biblioteket.

Det handlar om den strålande Hundstjärnan Sirius som är anklagad för ett brott som han inte begått. Han ska ha dödat en stjärna med sin Zoi som har stora krafter och som kom bort i tumultet. Han är känd för sitt hetsiga tumör så alla är säkra på att han är skyldig. Fast istället för att bli dömd till döden blir han dömd till att leva ett liv på jorden som en jordvarelse där. Om han inte hittar sin Zoi  innan varelsen dör så blir det slutet på hans liv.

Han blir passande nog en hund med gröna ögon som en liten flicka tar hand om. Men det är inte lätt att komma ihåg att han varit en mäkrig stjärna tidigare, och hur ska han lyckas hitta Zoi när han inte ens vet vad det är?

Finns inte att köpa på svenska längre verkar det som men den heter Dogsbody engelska  finns att få tag i. i flera boklådor på nätet. Eller så lånar man boken på biblioteket som jag gjorde.

Diana Wynne Jones dog förra året och har skrivit flera andra böcker. Jag har en bok som heter Trollkarlens slott från 1988 som också finns med titeln Det levande slottet från 2005. Den har sedan blivit filmen Howl's Moving Castle av den japanske regissören Hayao Miyazaki.

Betyg:
1 2 3 4 5
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar