lördag 31 mars 2012

Varma kroppar

Vann boken Varma kroppar av Isaac Marionpå bloggen Swedish Zombies. Har sett en del filmer med zombier men inte läst så många böcker om zombier.

Har inte lockats så mycket av världen-har-gått-under-zombie-attackerar-människor-försöker-överleva-bok. Men detta var en annan sorts bok, det är en Romeo och Julia-berättelse med en zombietwist (har iofs läst en del mer på swedish zombie och hittat en del böcker som verkar vara spännande, trots att det handlar om zombier ;)

"Världen har fyllts av zombier och ingen vet varför. R är en av dem.
Zombier har inga egna känslor eller minnen - men om de äter av en människas hjärna återupplever de scener ur den personens liv.
Det är så det går till när R blir förälskad. Han dödar en ung man och övertar hans kärlek till flickvännen. Nu har R ett mål i tillvaron. Han vill hålla kvinnan gömd från de andra zombierna och se till att hon överlever.
Den unge mannens känslor blir som en drog för R; bit för bit äter han av pojkvännens hjärna. Scen för scen upplever R hans liv, och det förändrar honom för alltid"


Boken är skriven ur zombiers synvinkel. R (han minns inte sitt namn, bara att det börjar på R) som bor på en flygplats med flera andra döda som de själva kallar sig. R är lite annorlunda från de flesta döda redan från början, han är en välklädd död som åtminstone i tanken är bra på att formulera sig.  Han har en kompis som han kan prata med, om än dock i få ord med långa pauser. Ibland går de in till staden och letar efter levande att äta. Det är då som det händer. R äter upp hjärnan på en ung kille och får så levande minnesbilder att han istället för att äta upp hans flickvän så skyddar han henne från de andra och tar med henne hem.

Kom in i boken snabbt, gillade förklaringen på varför zombier äter hjärnor och blev mer och mer nyfiken på hur allt skulle sluta. Fick verkligen låta bli att kika på slutet. Har bara en sak att klaga på, eftersom det var så spännande på slutet så läste jag lite snabbt och känner att jag kanske skulle behöva lästa om den delen för att riktigt få njuta av den.

På jobbet tycker de att jag läser väldigt olika böcker ;) Kommer att lämna över boken till min dotter när hon blivit lite större, tror helt klart att hon kommer att gilla den.

Betyg:
 1 2 3 4 5

1 kommentar:

  1. 4 av 5, det betyget får Marion vara väldigt nöjd med! Kul att du gillade boken! :)

    SvaraRadera