måndag 19 september 2011

Nyrelease av Pleasantville

Nu kan man köpa filmen Pleasantville från 1998 igen. På cdon.com kostar den 99:- för både dvd och blu-ray, verkligen ett kap! På discshop.se kostar den 129:- på blu-ray och 99:- på dvd, så det är billigt där med.

"När 90-talets popkultur dundrar in i 50-talets familjeliv utbrister ett stort kaos som vänder upp och ner på byn Pleasantville. Den tillbakadragne David (Tobey Maguire) flyr in i en annan värld genom att titta på 1950-talssåpan Pleasantville. Hans mer hippa syster Jennifer (Reese Witherspoon) föredrar MTV. De slåss om fjärrkontrollen, tappar den och den går sönder. In kommer en mystisk tv-operatör och vips så har de förflyttats in i Pleasantville."

I Pleasantville är allt perfekt. Det regnar aldrig, basketlaget träffar aldrig korgen och brandkåren räddar katter ur träd eftersom det aldrig brinner, och ingen har hört talas om sex. Syskonen kan inte ta sig hem utan får helt enkelt vara Bud och Mary-Sue i serien. Fast det händer saker som gör att världen förändras för de boende i Pleasantville, färgen smyger sig in i staden.

Filmen är väldigt snyggt gjord och för att den håller trots att den är ett par år gammal nu. Tobey Maguire, och Reese Witherspoon som syskonen David och Jennifer får högsta betyg.

1 2 3 4 5

Trailer för filmen, men se på egen risk. Jag tycker den avslöjar för mycket. Njut av filmen istället! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar