onsdag 3 augusti 2011

Tron

Köpte en box med Tron från 1982 och Tron Legacy från 2010. Har inte sett Tron innan, och man kan ju inte se Tron Legacy utan att se den första så vi började med att titta på Tron.

"Disneys nyskapande mästerverk Tron innebar ett stort genombrott när det gäller avancerad datoranimering. En fantastisk film som drog igång en revolution inom sin genre. Berättelsen är ett storslaget äventyr som utspelar sig i en mörk digital värld. Flynn (Jeff Bridges) hackar sin före detta chefs dator för att hitta bevis på att någon stulit hans arbete med ett nytt dataspel, och hamnar mitt i ett svindlande cyberäventyr när han sugs in i en digital spelvärld av det mäktiga datorprogrammet Master Control. Där måste han slåss i ett dödligt digitalt spel tillsammans med gladiatorer på blixtsnabba ”ljusmotorcyklar”. Med hjälp av säkerhetsprogrammet Tron (Bruce Boxleitner) utkämpar de den slutliga striden mot Master Control – för att avgöra både den digitala och den verkliga världens öde."

Spännande att just denna filmen har inspirerat John Lasseter på Pixar till att göra animerade filmer, så utan Tron hade inte Pixar och Toy story och många andra animerade filmer blivit verklighet. Datoranimeringarna har ju blivit en hel del bättre sedan 1982 då inte så många vanliga människor hade använt en dator. Filmen kanske inte var så bra men får godkänt betyg, den är ändå en del av filmhistorien.

1 2 3 4 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar