måndag 2 augusti 2010

Shrek

Såg om Shrek idag på vår nya TV och säger som innan *wow*! Mycket bättre bild, är så nöjd med vår nya TV :)

Shrek från 2001

"Shrek handlar om sagomonstret Shrek som bor i ett träsk där han bara vill leva i lugn och ro. Han skrämmer lätt bort alla inkräktare och älskar att bada i leran. Men en dag invaderas hans hus och trädgård av en samling ytterst påfrestande sagofigurer. Plötsligt ligger det en stor, stygg varg i hans säng. Tre hemlösa grisar och tre blinda möss vill också bo i huset.

Diverse goda feer i olika storlekar och en docka snidad i trä, som påstår att han är en pojke men mest har problem med sin växande näsa, är bara några i den kryllande mängden av figurer som finns överallt. Shrek inser snart att de blivit utkörda ur den elake lord Farquads rike, och för att sagofigurerna ska få komma hem - och han själv få lugn och ro - gör han ett avtal med Farquad. Shrek måste rädda den söta prinsessan Fiona från en eldsprutande drake och ta henne med till palatset så att lorden kan gifta sig med henne."

Shrek 2 från 2004

"Shrek och prinsessan Fiona lever lyckligt gifta i sitt mysiga träsk.

Fionas föräldrar, kungen och drottningen av Landet-i-fjärran, vill förstås gärna träffa sin nya svärson och bjuder det unga tu till sitt rike. Med en djup suck lämnar Shrek och Fiona gyttjeduschen bakom sig och ger sig iväg. Chocken låter inte vänta på sig, när det uppenbaras att ett grönt träsktroll intagit platsen som en efterlängtad prins borde gjort – och att deras egen dotter dessutom tagit helt andra former. Kungen vill bli av med sin svärson för gott och till sin hjälp har han tre av sagovärldens riktiga kändisar; Den goda fén, Drömprinsen och Mästerkatten i stövlar.

Men Shrek och prinsessan Fiona står inte helt orustade i striden – de har ju en lika korkad som lojal åsna vid sin sida…"

Shrek den Tredje från 2007

"Att vara regent passar inte alla. Speciellt inte ett snarstucket träsktroll som luktar gammal sumpmark. När Shrek och Fiona gifte sig hade de inte precis tänkt sig att regera Landet-i-fjärran, men när Kung Harold plötsligt kolarvippen måste Shrek göra sig redo för kronan. Om han inte snabbt som ögat hittar en bättre efterträdare tvingas han axla regentskapet för resten av sitt liv. Och som om det inte vore nog för Shrek har Fiona ytterligare en överraskning på lut…

Med huvudet fyllt av tankar och en kurrande mage ger sig Shrek iväg för att hitta Fionas sedan länge försvunne kusin, Artie, som han vill bli kung. Artie visar sig dock vara en slumrande medeltida vetenskapsman med mycket lite på sin meritlista. Samtidigt återvänder Prince Charming till hovet för att utkräva hämnd.

Trots hjälp från den korkade Åsnan och den sluge Mästerkatten-i-stövlarna, kommer det att krävas rejäla tag från Shrek för att han och Fiona verkligen ska få ”leva lyckliga i alla sina dagar.”


Ha en Shrektigt God Jul från 2007

En TV-film om Shrek och hans familj i juletid:

"Julgranen är inte det enda gröna i den här nya julklassikern. Shrek är tillbaka och försöker komma i julstämning. Efter att ha lovat Fiona och barnen en oförglömlig jul blir han tvungen att ta en snabbkurs i julfirande. Men precis när han tror att han har ordnat allt för ett stilla familjefirande bestämmer sig Åsnan, Mästerkatten i stövlar, pepparkaksgubben Gingy och resten av gänget för att invadera festen. Ha en Shrektigt god jul är den bästa julsagan som aldrig tidigare har berättats ... inte förrän nu."

Shrek Nu och för alltid från 2010

"Efter att ha utmanat en elak drake, befriat en vacker prinsessa och räddat sina svärföräldrars kungarike – vad ska ett träsktroll göra då? Tja, heter han Shrek så har han plötsligt blivit en respektabel familjefar. Istället för att skrämma bort bybor, som förr i tiden, skriver han numera motvilligt sin autograf på högafflar. Har träsktrollets hemska rytande kvävts? Shrek saknar tiden som"riktigt"träsktroll så mycket att han luras att ingå ett avtal med en skojare med välsmort munläder – Bullerskaft. Plötsligt befinner sig Shrek i en skruvad alternativvärld, ett Långt långt borta där träsktroll är lovligt byte, där Bullerskaft är kung och där Shrek och Fiona aldrig ens träffats. Nu måste Shrek göra allt han gjort ogjort för att rädda sina vänner, återställa den vanliga världen och återfå sin enda sanna kärlek."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar