måndag 2 augusti 2010

Shrek - Nu och för alltid

Vi var och såg den fjärde filmen om Shrek - Shrek forever after - på bio hela familjen den 26 juli, den hade premiär den 7 juli i Sverige.

"Efter att ha utmanat en elak drake, befriat en vacker prinsessa och räddat sina svärföräldrars kungarike – vad ska ett träsktroll göra då? Tja, heter han Shrek så har han plötsligt blivit en respektabel familjefar. Istället för att skrämma bort bybor, som förr i tiden, skriver han numera motvilligt sin autograf på högafflar. Har träsktrollets hemska rytande kvävts? Shrek saknar tiden som"riktigt"träsktroll så mycket att han luras att ingå ett avtal med en skojare med välsmort munläder – Bullerskaft. Plötsligt befinner sig Shrek i en skruvad alternativvärld, ett Långt långt borta där träsktroll är lovligt byte, där Bullerskaft är kung och där Shrek och Fiona aldrig ens träffats. Nu måste Shrek göra allt han gjort ogjort för att rädda sina vänner, återställa den vanliga världen och återfå sin enda sanna kärlek."

Har kommit hem från bion, tyckte Shrek 4 var bra och det verkar bli den sista tycker jag. Nästan lite sorgligt att se sammanfattningen av alla filmer på slutet efter filmen. Irriterande att folk reser sig och går innan de sett allt, jag vill gärna sitta kvar och se sådant.

Tycker en del barn på bion var lite för små för filmen och frågade lite väl mycket (Är han död?, Är hon död?, Vad gör de? osv). Det är ju lite svårt att hänga med om man inte är så van vid parallella tider och så, och många föräldrar uppskattade nog filmen mer än barnen om man ser till hur mycket de skrattade.

Barnens betyg: 5 av 5
Mitt betyg: 4 gröna träsktroll av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar