torsdag 6 september 2012

Bländverk

Lånade Bländverk av Thomas Eriksson som e-bok på biblioteket. Hade sett den innan men inte lånat den då. Efter att ha hittat en bokcirkel på facebook som skulle läsa författarens andra bok så lånade jag den. Måste ju läsa i ordning ;)

Författaren är konsult precis som huvudpersonen Alex King. Alex King är beteendevetare och pratar om olika personligheter. Röd, blå, grön och gul. Intressant och man kan inte låta bli att fundera på vilken personlighet de runt omkring och jag själv har. Om man vlir nyfiken på färgerna och vill veta mer finns en förklaring på Enbokcirkelförallas blogg.

Spännande och intressant bok med olika sorters människor i alla färger. Var tvungen att kolla vad olika personligheter var nu igen ibland, men det fungerade ganska bra. Det fanns en kursiv del av boken när man inte riktigt vet vem som "pratar". Kanske förklarar en del när man väl får veta vem det är, men innan det så var det mest iriiterande.

Pratade om boken på jobbet idag och en hade sett förtattaren hålla föredrag och det var verkligen intressant. Undrar hur lik sin huvudperson han är?

Betyg: 1 2 3 4 5


"Sorlet från femhundra deltagare fyller den stora konferenslokalen där Alex King snart ska inleda sitt föredrag. Någonstans högt uppe under taket ställs ett kikarsikte in och nedräkningen börjar.

Inom loppet av en vecka skjuts två affärsmän till döds i Stockholm. Båda två utsätts för utpressning innan de kallblodigt och offentligt avrättas, av en mördare som inte gör några misstag.

Beteendevetaren Alex King kallas in som vittne, men blir snart inblandad i utredningen. Tillsammans med kriminalkommissarie Gabriel Hellmark och inspektör Nina Mander försöker han lägga pussel av de få ledtrådar mördaren har lämnat efter sig. Allt pekar på att de har att göra med en helt ny aktör i den undre världen.

Samtidigt sliter Gabriels bror, journalisten Fredric Hellmark, med ett uppdrag som alltmer glider honom ur händerna. Ingenting är vad det verkar vara och den anonyma uppdragsgivaren skyggar inte för några metoder för att få jobbet gjort i tid. När Fredrics familj blir hotad drivs situationen till sin spets. Det är försent att dra sig ur, och nu kämpar Fredric för sitt och familjens liv - mot en deadline som närmar sig allt snabbare."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar