tisdag 29 december 2009

Hitler: The rise of evil

Såg filmen Hitler; The rise of evil igår och idag. Det är en TV-film på 3 timmar uppdelad i två delar så vi såg en del per dag. Det var en hel del jag inte visste och det var intressant, men jag undrar om Hitler verkligen var så psykisk instabil som filmen visar. Hade han klarat av allt det hemska han gjorde då? Kanske vill de visa för mycket hur sjuk han var och jag tycker inte riktigt om valet av skådespelare till Hitler, men den var nog värd att se i alla fall.

"Hur kunde vanliga hederliga medborgare låta en galning som Adolf Hitler komma till makten? Det här är den sanna berättelsen om Adolf Hitler, från den hårda barndomen i Österrike tills det han tar makten och ger order om Förintelsen. Vad fick ett helt folk att blunda för vad han gjorde? Möt Hitler, människorna som såg upp till honom och militären som ställde sig bakom honom. Men också de som fruktade honom och bekämpade honom."

Filmen var en av tre i en box med temat "Evil Empire: World War II". De andra filmerna var: "Sophie Scholl" som jag inte hört talas om och "Operation Valkyrie - Attentatet mot Hitler" som är förlagan till "Valkyria" med Tom Cruise som vi såg för ett tag sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar